Ajankohtaista > Satuovien aapinen: kolmen vihkon kokonaisuus yhdistää

Satuovien aapinen: kolmen vihkon kokonaisuus yhdistää

25.01.2023

Yhteinen Taitojen vihko yhdistää erilaiset oppijat, kun lukemaan opettelevat ekaluokkalaiset saavat kaikki käyttöönsä samat kolme vihkoa.

Satuovien aapisen kolmen vihkon kokonaisuus on täysin uudenlainen oppimateriaaliratkaisu alkuopetukseen. Kolme Taitojen vihkoa A, B ja C on suunniteltu sopimaan jatkumoksi koko ryhmälle koko lukuvuoden ajaksi. Erillisten kirjoitusvihkojen sisällöt ovat kätevästi osa Taitojen vihkoja.

– Kaikille tarkoitetut vihkot vähentävät erilaisuuden tunnetta sekä tarjoavat kaikille oppilaille yhdenvertaisen osallisuuden kokemuksen. Taitojen vihkot mahdollistavat monenlaisen eriyttämisen ilman rinnakkaisia S2- tai E-kirjoja, kertoo Satuovien aapisen tekijä Elisa Helin.

Kaikissa kolmessa vihkossa harjoitellaan kirjaimien piirtämistä, oikeinkirjoitusta, omaa tuottamista, monilukutaitoa ja luetun ymmärtämistä. Tärkeitä sisältöjä harjoitellaan toistuvasti ja tarkoituksenmukaisesti huomioiden lasten taitojen kehittyminen.

Kirjaimia harjoitellaan monien erilaisten tehtävien avulla.

– Toistuvat ja taitojen mukaan kehittyvät tehtävätyypit, selkeät ohjeet ja tehtävämallinnukset tukevat oppimista. Jokaiseen kirjaimeen liittyvä sanastosivu (S2) rikastaa sana- ja käsitevarantoa, Helin jatkaa.

Taitojen vihko A ja B keskittyvät kirjainjaksojen harjoituksiin. Taitojen vihko C:ssä syvennytään perusharjoittelun lisäksi kielitietoon ja virketason kirjoittamiseen. Kaikissa vihkoissa on lopussa mukana kirjainmuotoharjoituksia kirjainten lisäharjoittelua varten. Erillistä lisävihkoa kirjoitusharjoittelua varten ei siis tässä sarjassa tarvita.

Kaikkien Taitojen vihkojen kansissa on värikäs, levitettävä pelilauta.

– Jokaiseen uuteen kirjaimeen tai teemaan on Opettajan oppaassa peliohjeet. Yhdessä pelatessa oppiminen sujuu hauskasti, lukemisen ja kirjoittamisen taidot kehittyvät toistojen myötä ja ryhmässä toimimisen taidot karttuvat.

Avaa ovi kirjoittamisen maailmaan!

Tutustu tarkemmin Taitojen vihkoihin!

Tutustu Satuovien aapisen koko tuoteperheeseen: