Ajankohtaista > Mukula johdattaa ympäristöopin pariin

Mukula johdattaa ympäristöopin pariin

01.03.2023

Uusi alkuopetuksen digimateriaalimme Mukula on täynnä tietoa, tutkimuksia, toimintaa ja harjoituksia kaikkiin opetussuunnitelman sisältöihin.

Ensimmäinen vuosiluokka on jaettu seitsemään jaksoon, jotka voi opiskella haluamassaan järjestyksessä. Mukulan 2. luokan materiaali julkaistaan vuoden päästä.

– Mukulan jokaisessa jaksossa on runsaasti ideoita ja ohjeita tutkimuksien tekoon, leikkeihin, retkiin ja ulkona oppimiseen. Kappaleissa toistuu selkeä rakenne, joka istuu joustavasti erilaisiin paikallisiin tuntijakoihin, kertoo Edukustannuksen tuottaja Kalle Nuuttila.

Pedagogiryhmän tärkeitä arvoja ovat olleet helppokäyttöisyys, eriyttäminen, tutkiminen ja luonnossa liikkuminen.

Kaikkiin kappaleisiin on tarjolla käsittelyehdotus yhden tai kahden oppitunnin laajuudessa. Opettajan on helppo sopeuttaa opetustaan nopeasti ja helposti käytettävissä olevan ajan mukaan.

Mukulasta työkaluja eriyttämiseen

Mukulan tekijäryhmä koostuu kokeneista pedagogeista ja oppikirjailijoista. Heitä yhdistää innostus kehittää laadukasta ja monipuolista materiaalia, joka tukee lasten tutkimisen sekä toimimisen taitoja. Materiaalin on kuvittanut Anna Polkutie.

Mukulan pedagogiryhmän tärkeitä arvoja ovat olleet helppokäyttöisyys, eriyttäminen, tutkiminen ja luonnossa liikkuminen. Kappaleiden tekstit ovat kuunneltavissa kahdella eri lukunopeudella. Kaikista teksteistä on tarjolla myös helpotettu versio. 

Teksteihin on tarjolla myös runsas kuvatuki sekä sanaselitykset. Tulostettavista tehtävämonisteista löytyy kaksi vaikeustasoa.

Tietotekstien ja tulostettavien monisteiden lisäksi jokaiseen aiheeseen on tarjolla erilaisia toiminnallisia leikkejä, tutkimuksia, erilaisten verkkoaineistojen parissa työskentelyä sekä digitaalisia tehtäviä.

Lue lisää:
Tutustu Mukala 1 tuotesivuihin >>
Testaa Mukula 1 opettajan digidemoa >>