Digimateriaali

Mukulan kappaleissa toistuu selkeä rakenne, joka istuu joustavasti erilaisiin paikallisiin tuntijakoihin. Kaikkiin kappaleisiin on tarjolla käsittelyehdotus yhden tai kahden oppitunnin laajuudessa. Opettaja voi halutessaan sopeuttaa opetustaan nopeasti ja helposti käytettävissä olevan ajan mukaan.

Materiaali tarjoaa rutkasti työkaluja eriyttämiseen. Kappaleen tekstit ovat kuunneltavissa kahdella eri lukunopeudella, ja kaikista teksteistä on tarjolla myös helpotettu versio. Teksteihin on tarjolla runsas kuvatuki sekä sanaselitykset. Tulostettavista tehtävämonisteista löytyy kaksi vaikeustasoa.

Tietotekstien ja tulostettavien monisteiden lisäksi jokaiseen aiheeseen on tarjolla erilaisia toiminnallisia leikkejä, tutkimuksia, erilaisten verkkoaineistojen parissa työskentelyä sekä digitaalisia tehtäviä.

Mukula 1 Opettajan digimateriaalin etusivu

Tutustu Mukulaan

Mukula 1 Demo

Tekijät

Terhi Maskonen, Sirpa Paso,
Mikko Salmi, Katja Seppänen

Terhi Maskonen

on luokanlehtori ja opettajankouluttaja Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulussa. Hän on ollut mukana useassa luonnontieteen oppikirjaprojektissa.

Sirpa Paso

on luokanopettaja ja erityisluokanopettaja Sastamalasta. Hän on ollut mukana kirjoittamassa useita eri oppikirjasarjoja niin yleis- kuin erityisopetukseenkin.

Mikko Salmi

on luokanopettaja Järvenpäästä. Hän on ollut käsikirjoittamassa LuontoOn-sarjan painettuja ja digitaalisia oppimateriaaleja.

Katja Seppänen

on luokanopettaja ja vararehtori Järvenpäästä. Hän on työskennellyt useassa luonnontiedon oppikirjaprojektissa.

Materiaalin on kuvittanut Anna Polkutie.