Ajankohtaista > Uusi aapinen ilmestyy vuonna 2023!

Uusi aapinen ilmestyy vuonna 2023!

03.04.2022

Edukustannukselta ilmestyy uusi aapinen 2023! Uusi aapinen saadaan elokuussa 2023 aloittavien ekaluokkalaisten käyttöön.

Uudessa aapisessa painotetaan lukemisen ja kirjoittamisen perustaitojen oppimista kiireettömästi. Uusi aapinen tarjoaa luettavaa kaikentasoisille lukijoille läpi kouluvuoden. Sanaston rikastaminen ja kielitietoinen opetus (S2) nivoutuvat osaksi koko luokan toimintaa. 

Eriyttäminen onnistuu runsaiden lisämateriaalien ja toiminnallisuutta tukevien kokonaisuuksien avulla. Tunnetaidot ja vahvuuspedagogiikka nousevat tarinoista tukemaan luokan toimintakulttuuria ja vuorovaikutustaitoja.

Alla pieni kurkkaus Pannarikioskin kulmille ja uusien tuttavuuksien syksyiseen metsäretkeen.


Pysy kuulolla, kerromme lisää ensi syksynä!

Lisätietoja:
Petri Vainikka | myyntijohtaja | petri.vainikka@edukustannus.fi | 044 087 4563
Olli Laukkanen | myyntipäällikkö | olli.laukkanen@edukustannus.fi | 044 763 7434

Aamuaurinko paistoi Kiemuran kaupunkiin. Pannarikioski oli jo auki. Sen omistaja Ossi hääräsi tiskin takana. Uunituoreen pannukakun herkullinen tuoksu levisi aukiolle. Kaikenikäiset koululaiset vanhempineen kiiruhtivat Pannarikioskin ohi kohti koulua. Oli jännittävä päivä, syksyn ensimmäinen kouluaamu!  Koululaisia lukuun ottamatta  kaupunki kuitenkin heräili tavalliseen tapaan. Pannarikioskin Ossi tervehti ohikulkijoita iloisesti kuten aina. Marketti avasi ovensa. Hallan hillotehtaan kuorma-auto ajoi ulos tehtaan porteista ja körötteli kohti moottoritietä. Mereltä puhaltava lämmin, elokuinen tuuli pyyhki katuja kuin näkymätön luuta.
 

* * *
 

Syksyisessä metsässä tuoksuivat multa ja neulaset. Havupuut ja sammal hehkuivat syvän vihreinä, vaikka lehtipuiden lehdet olivat pudonneet jo aikaa sitten. Opettaja ohjeisti lapsia etsimään T-, K- ja P-kirjaimilla alkavia asioita. Alli löysi tatteja, kanervia sekä pihkaa. Osin jäätyneen lammikon pohjassa oli koivunlehtiä, jotka näyttivät kultakolikoilta. 

­– Nyt hengitetään oikein syvään terveellistä metsäilmaa! Aliisa-opettaja intoili. Samassa hän kompastui oksaan ja pyllähti sammaleelle.  

– Ei hätää, tämä oli aivan pehmeää, opettaja ilmoitti. – Ihan kuin peti! Metsäpeti! 

Kaikki oppilaat kaatuivat selälleen sammalikkoon. Aliisa-opettajaa alkoi naurattaa. Alli yhtyi pian nauruun. Kohta kaikki jo hihittivät, ja lopulta koko luokka hytkyi naurusta.