Ajankohtaista > Satuovien aapisen tarinat soivat myös sävelin

Satuovien aapisen tarinat soivat myös sävelin

30.11.2022

Satuovien aapiseen sävelletty musiikki syventää tarinoiden maailmaa ja teemojen käsittelyä. Lauluissa tutustutaan erilaisiin musiikkityyleihin ja soittimiin yhdessä mukana laulaen ja leikkien.

Tavoitimme Satuovien aapisen muusikot Herttoniemen studiolta Helsingistä, jossa laulujen äänitystyö oli hyvässä vauhdissa. Aapisen laulut ovat laulaja, lauluntekijä, musiikkipedagogi Aili Järvelän ja säveltäjä, lastenmuusikko Tero Pajusen käsialaa. Mukana studiohommissa olivat myös viulisti, kansanmuusikko Esko Järvelä ja ääniteknikko Joonas Saikkonen.

Millainen projekti Satuovien aapinen on ollut muusikoiden näkökulmasta?

– Todella inspiroiva. Tämä on ollut aivan ihana projekti, kun tietää tarkkaan kohderyhmän, kenelle musiikki tulee. Ja on ollut ihanaa tehdä yhteistyötä suomalaisten huippumuusikoiden kanssa, Aili Järvelä hehkuttaa.

– Ennen kaikkea hauska ja valtavan antoisa, olo on kiitollinen. Tämä on ollut sellaista nauruntäyteistä tämä yhteissävellys Ailin kanssa, ja nyt vaan odottaa, että pääsee laulamaan lauluja purkkiin, Pajunen kertoo.

– On ollut tosi hienoa päästä mukaan tähän projektiin. On päässyt tekemään kaikkea sellaista, mitä ei ole ennen päässyt studiossa tekemään. Uusia kivoja biisejä on tullut vastaan, Esko Järvelä kehuu.

Satuovien aapisen musiikkitiimi studiolla lokakuussa 2022. Vasemmalta takarivissä laulujen tekijät Aili Järvelä ja Tero Pajunen. Miksauspöydän äärellä ääniteknikko Joonas Saikkonen ja hänen takanaan viulisti Esko Järvelä.

Satuovien aapisen lauluja voi kuunnella sekä opettajan että oppilaan digimateriaaleista. Laulujen nuotit ja leikkiohjeet sisältyvät opettajan oppaaseen ja opettajan digimateriaaliin.

– Toivon, että nämä laulut jäisivät elämään, lauluja laulettaisiin myös useamman vuoden päästä ja että ihmisillä olisi tosi hauskaa Satuovien aapista lukiessa ja näitä lauluja kuunnellessa, Aili sanoo.

– Semmoiset terveiset myös täältä, että tätä on huolella ja sydämellä tehty. Toivottavasti nautitte! Saikkonen toteaa.

– Minä taas toivoisin, että en vielä osaisi lukea, niin voisin tämän aapisen avulla opetella, Esko Järvelä naurahtaa.

Katso lisää tekijöiden terveisiä täältä >>>

Kuuntele Satuovien aapisen Toimii!-laulu: