Opiskelijan kirja (LOPS 2016)

Ajatteluntaidot haltuun.

Filosofian on taitoaine, ja F-sana tekee sen opiskelusta helppoa, innostavaa ja merkityksellistä. Sarjan kantavia periaatteita ovat opiskelijalähtöisyys, keskinäinen kunnioitus ja tavoitteellinen, elinikäinen oppiminen.

Filosofia on osa arkea ja yhteiskunnallista keskustelua. Siksi F-sana tarjoaa oppikirjan, joka lähestyy filosofiaa kenelle tahansa tuttujen arkisten ongelmien kautta. F-sana vie ajattelun poluille. Se auttaa vahvistamaan arjessa ja opiskelussa tarvittavia taitoja: tiedon jäsentämistä, selittämistä, arviointia ja pohdintaa.

Opiskelijan kirja johdattaa havaitsemaan, että ajattelun taidot ovat hyödyllisiä kaikilla elämän alueilla. Kirja sisältää elämänmakuisia tekstejä, ajattelemaan haastavia kuvia ja tulevaisuuden taitoja kehittäviä tehtäviä.

F-sana 1 – Mieti uudestaan!

F-sana 1 on johdanto filosofian perinteeseen ja filosofiseen ajatteluun ja kysymyksenasetteluun. Kirja johdattaa harjoittamaan omia ajatteluntaitoja ja asettamaan filosofisia kysymyksiä – ja pohtimaan, miten itse kukin voisi vastata niihin omalla tavallaan.

F-sana 2 – Aidon itsekkyyden alkeet

F-sana 2 vie eettisten kysymysten äärelle. Kirjassa pohditaan, mitä etiikka on ja keskustellaan hyvästä elämästä, arvoista, valinnoista ja hyveistä. Käsittelyssä ovat myös elämän ja kuoleman kysymykset, eläin- ja ympäristöetiikka sekä normatiivisen etiikan teoriat.

F-sana 3 – Kuka käskee ja ketä? 

F-sana 3 johdattaa perehtymään yhteiskuntafilosofiaan, sen periaatteisiin, käsitteisiin ja suuntauksiin. Kirja ohjaa opettelemaan opitun soveltamista ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin teemoihin.

F-sana 4 – Oletko varma?

F-sana 4 avaa näkymiä tieteenfilosofiaan ja metafysiikkaan eli olemassa olon kysymyksiin. Käsittelyyn tulee tieteellisen tutkimuksen ja tiedon luonne, totuusteoriat ja tietenkin se oleellisin, F-sanan kantava ajatus: mitä merkitystä tällä on yksilön ja yhteisön arjen kannalta?

Opettajan digimateriaali

Ilmiölähtöinen lähestymistapa sopii moneen.

Opettajan digimateriaali sisältää ideoita omaan opetukseen ja oppiainerajat ylittävään opetukseen. Se sisältää lisämateriaaleja kuvien, tekstien ja videoiden muodossa. Ilmiölähtöinen lähestymistapa sopii monenlaisten ryhmien opettamiseen.

Kun valitset F-sanan, ole yhteydessä asiakaspalveluumme saadaksesi digimateriaalin käyttöösi: 09 6877 4573 (klo 10–15) tai info@edukustannus.fi.

Tekijät

Essi Ikonen

on filosofian, uskonnon ja elämänkatsomustiedon opettaja, joka toimii opettajien täydennyskouluttajana ja oppimateriaalien tuottajana. Hänen kiinnostuksen kohteitaan ovat taitolähtöinen oppiminen, erilaisten oppijoiden tukeminen sekä toiminnalliset opetusmenetelmät.

Susanna Elsilä

opettaa Pieksämäen lukiossa filosofiaa, psykologiaa ja elämänkatsomustietoa. Hän on innostunut nuorten kanssa filosofoinnista ja kaikenlaisesta pedagogiikan kehittämisestä. Oppiaineiden välinen integraatio on hänelle tärkeää. Elsilä on toiminut ylioppilastutkintolautakunnan filosofian sensorina vuodesta 2019.

Mikko Yrjönsuuri

on teoreettisen filosofian professori Jyväskylän yliopistossa. Yrjönsuuri on ollut tekemässä useita filosofian oppikirjoja.

Hinnasto

Tuote ISBN Hinta, veroton Hinta, verollinen
F-sana FI 1 (LOPS 2016) 978-952-288-336-0 35,45 € 39,00 €
F-sana FI 2 (LOPS 2016) 978-952-288-415-2 35,45 € 39,00 €
F-sana FI 3 (LOPS 2016) 978-952-288-703-0 35,45 € 39,00 €
F-sana FI 4 (LOPS 2016) 978-952-288-707-8 35,45 € 39,00 €