100 laulua Suomesta ja suomalaisuudesta

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi tarjoaa Itsenäisyyden juhlavuoden lastenrahaston säätiö (ITLA) maksutta kaikille Suomen yläkouluille ”100 laulua Suomesta ja suomalaisuudesta” -materiaalipaketin. Materiaalin tuottaa Edukustannus.

Materiaali sisältää 100 laulun sanat ja nuotit sekä niihin liittyvää toimintaa ja tekemistä koulujen oppitunneille ja yhteiseen juhlintaan. Laulut, niihin liittyvät laulukohtaiset vinkit sekä laajemmat teematyöskentelyt tarjotaan sähköisinä kaikkien yläkoulun opettajien käyttöön. 

Sähköisen materiaalin lisäksi saavat kaikki Suomen yläkoululaiset oman juhlakirjan syksyllä 2017. Kirja on kooste materiaalin lauluista, joiden lisäksi Suomea ja suomalaisuutta valotetaan kaunokirjallisin tekstein ja kuvin.

Teemakokonaisuuksissa on sanoitusta ja sävellystä, elokuvaa ja teatteria, liikuntaa ja tanssia, ilmiöiden tutkimista sekä paljon ajatuksia Suomi 100 -juhlallisuuksien järjestämisestä oppilaslähtöisesti ja sukupolvirajoja ylittäen.

Painetut oppilaan kirjat toimitetaan suoraan kouluille elokuun 2017 aikana. Koulut voivat itsenäisesti päättää niiden jakamisajankohdasta.

Sähköisen materiaalin käytöaika päättyi 2.6.2018. Kiitokset kaikille materiaalia hyödyntäneille!